Очевидно не се прави разграничение между Надзора за законност по чл.

...
Очевидно не се прави разграничение между Надзора за законност по чл.
Коментари Харесай

Гешев призна! С кого ще работи

Очевидно не се прави разграничение сред Надзора за правда по член 126 от Конституцията, който има основният прокурор, само че това е надзор, който, жестоко казано, основният прокурор може да реализира върху актовете на обособени прокурори и то в избрани със закон случаи. Това разяснява пред публицисти основният прокурор Иван Гешев във връзка с питането на правосъдния министър Крум Зарков до Конституционен съд за пояснение във връзка с едно от огромните пълномощия на основния прокурор, а точно реализиране на " контрол за правда ".

Така, че основният прокурор, в случай че е правилно това изказване, че управлява изпълнителната власт, няма по какъв начин да се случи, тъй като става въпрос за две разнообразни пълномощия. Все отново би трябвало да кажа, че правилото за разделяне на управляващите допуска и надзор сред управляващите, с какъвто разполага изпълнителната по отношение на правосъдната, правосъдната по отношение на изпълнителната. Това е част от демократичната държава``, изясни още Гешев.

Нямам спънки да работя с господин Демерджиев, с господин Зарков, със идващите...вече смених доста. Ще работя с всеки, тъй като аз съм експерт, не съм политик и изобщо не се въздействам кой ще е на избрана позиция. Не можем да си позволим да сме определени по избрани конституционни процедури и да позволим персоналното его и персоналните усеща да въздействат на работата ни. Въпросът е институциите да си взаимодействат и да си правят работата, отбеляза Иван Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР